Om Englund-Gruppen

"Vi vill vara Top of Mind närhelst det är aktuellt med ny golvbeläggning eller renovering av befintliga golv."


Verksamheten startades i slutet av 70-talet av Karl-Erik Englund. Med ett litet inhyrt lager på Ringön i Göteborg som bas, besöktes potentiella kunder i Göteborgsområdet på ett sätt som aldrig hade gjorts tidigare. Karl-Erik blev en av pionjärerna när det gällde att aktivt sälja högkvalitativa spackel- och avjämningsmassor till byggare och golventreprenörer. Redan tidigt förstod han vikten av att lösa kundernas problem genom förstklassig service och kunskap - en hörnsten som vi idag benämner ”Service Excellence”.

Sedan 1986 har verksamheten bedrivits i olika bolag med lokal anknytning men från den 1 januari 2019 har bolagen fusionerats till ett gemensamt med namnet Englund-Gruppen Flooring AB.

 
NTK Europe AB, som vid starten 2002 hette Nordiska Textilkompaniet AB, har också varit en del av koncernen, men i likhet med övriga bolag är detta sedan 1 januari 2019 införlivat som en del i Englund-Gruppen Flooring AB.

NTK kommer dock leva kvar som brands i form av NTK Atelier och NTK Retail & Contract, vilka utgör en viktig del i den produktportfölj som bolaget kommer marknadsföra.


"Med god kunskap, utmärkt service och ett lösningsorienterat synsätt, verkar vi för en högre golvkvalitet genom att erbjuda hållbara premiumprodukter och system samtidigt som vi bidrar till våra kunders positiva utveckling."


Välkommen till våra fyra välfyllda anläggningar och sex showroom belägna i Göteborg, Stockholm, Malmö och Kalmar. Där möter du våra kunniga och service minded medarbetare som alltid står till tjänst för att ge råd, tillhandahålla prover och lämna ut produkter.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan