Sparade in mer än 27 arbetstimmar med Remur 95 till uppviken

När Bosse Palmgrens Golv fick uppdraget att renovera golven i de 18 trapphusen valde de specialtejpen Remur 95 till uppviken istället för ett traditionellt golvlim. Ett val som sparade in mer än 27 arbetstimmar.

Bosse Palmgrens Golv är en av Kalmars större golvfirmor och bland de tolv anställda finns både golvläggare och plattsättare. Med butik och showroom i Ljungbyholm, strax söder om Kalmar, vänder man sig till privatpersoner, företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.


Jonas Fröler uppskattar tidsbesparingen till mer än 30 minuter per viloplan.

Oscar Gustafzon tycker att man alltid borde ha en låda Remur 95 på hyllan.

- I september 2013  var det just en bostadsrättsförening, Riksbyggen Kalmarhus 1, som skulle renovera 54 viloplan i sina trapphus. En 2 mm homogen matta skulle läggas på befintlig matta med 10 cm uppvik, berättar Jonas Fröler som är platsansvarig på Bosses Golv.

Trapphusens målade betongväggar var ojämna och temperaturen i trapphusen började krypa ner till 15 grader, två faktorer som talade emot traditionellt golvlim till uppviken.

- När det är så kallt tar det en stund innan ett vanligt lim hugger. Med Remur 95 fick vi hugg direkt och sparade mycket tid, säger golvläggaren Oscar Gustafzon som lade in de flesta golven i trapphusen.


Läggningen behöver
inte göras i en följd.

Snabb vidhäftning trots
kyliga trapphus.

Hörnen kan svetsas direkt.
 

Remur 95 var också oerhört förlåtande mot väggens ojämnheter. Kanten som uppstått när den gamla golvlisten togs bort, spacklades inte men vidhäftningen var ändå god och kanten blev osynlig när uppviket var på plats. Även detta var en tidsbesparing.

- Jag ser fler fördelar med Remur 95, fortsätter Oscar. Det har extremt bra fäste och man slipper använda kontaktlim på ytterhörn, något som också är positivt för arbetsmiljön. När sedan allt är på plats finns inget lim som kladdat över på uppviket att ta bort och man kan svetsa hörnen direkt.

Jonas Fröler, som räknar på och planerer arbetet på Bosse Palmgrens Golv, ser en konkurrensfördel i valet av Remur 95.

 -Läggarna får ett annat flyt i sitt arbete när de inte behöver göra alla moment i en bestämd följd. Det är lättare att släppa in och ut boende ur sina lägenheter och att vi totalt sparar mer än en halvtimme per viloplan gör prislappen mycket mer tilltalande för kunden, avslutar han.