Woodfloors blir en del av Englund-Gruppen

Englund-Gruppen i Stockholm AB har träffat avtal med Woodfloors Scandinavia AB om förvärv av rörelsen i bolaget.

Affären innebär att Englund-Gruppen väsentligt stärker sin marknadsposition på den viktiga Stockholmsmarknaden. Redan den 4 juni kommer Woodfloors verksamhet att vara integrerad med Englund-Gruppen på Årsta Skolgränd 14.

  För golvläggare och golvslipare i Stockholmsregionen är Woodfloors en välkänd aktör med ett brett sortiment av trägolv, ytbehandlingsprodukter och tillbehör. Verksamheten har sedan 2015 med framgång drivits av bröderna David och Andreas Perrone.

 Intresset från Englund-Gruppen kom lägligt berättar Andreas:

- Min bror och jag har en längre tid känt att vi velat fokusera på entreprenadverksamheten och beslutet att sälja har successivt vuxit fram.  När Englund-Gruppen i början av året visade intresse för vår grossistverksamhet kändes det helt rätt för oss.

Stefan EnglundEnglund-Gruppen som är Sveriges största fristående golvgrossist med lokal närvaro på fyra orter sysselsätter idag ca 30 personer. Tillsammans med dotterbolaget NTK Europe AB beräknas koncernen omsätta ca 160 Mkr under 2018. Stefan Englund är glad över den förestående affären och ser det som en förmån att få förvalta den grund som Andreas och David lagt genom sitt fina arbete.

- Vi fann tidigt att vi hade väldigt lika värderingar och vi ska göra allt för att Woodfloors kunder skall känna sig lika välkomna hos oss, säger Stefan Englund.

Nästa vecka utökas dessutom teamet på Årsta Skolgränd med Tim Juselius som närmast kommer ifrån Supplies Direct i Västberga där han ansvarade för trägolv och ytbehandlingsprodukter. Johan Karlsson som är platschef hos Englund-Gruppen i Stockholm ser detta som en mycket välkommen förstärkning inför de nya utmaningarna. 
 

Ytterligare frågor besvaras av Stefan Englund på telefon 0704-37 89 03, Johan Karlsson på telefon 0704-37 89 00 eller Andreas Perrone på telefon 0727-20 95 00.